
U.S. Department 
of Transportation 

Pipeline and Hazardous 
Materials Safety 
Administration 

Mr. Hyun-Joon Ji 
Assistant Manager 
Quality Inspection Team 
NKCO.,LTD 
497, Sinpyeong-dong, Saha-gu, 
Busan 604-030, Korea 

Ref. No.: 12-0242 

Dear Mr. Ji: 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

This is in response to your October 24, 2012 email concerning the requirements for cylinders 
in accordance with the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). 
Specifically you request confirmation of your understanding of the appropriate lot size for 
conducting the physical tests on DOT 3AA and DOT 3AAX cylinders. In your letter you 
describe a scenario in which cylinders are subjected to heat treatment two at a time in a 
continuous furnace using a conveyor. Specifically you ask if cylinders continuously fed into 
the heat treatment furnace may be considered the same lot for the purposes of conducting the 
physical tests in accordance with§ 178.37. 

Provided each of the cylinders were processed through the same equipment under the same 
conditions of time and temperature those cylinders may be considered the same lot for the 
purposes of testing in accordance with§ 178.37. 

I hope this information is helpful. If you have further questions, please do not hesitate to 
contact this office. 

ru/v5- . 
Delmer Billings '4 
Senior Regulatory Advisor 
Standards and Rulemaking Division 

______ ,_, _______ ... ,_ ... ___ ..... _ ......... ---



! 

II 

Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

From: hjji@nkcf.com 
Sent: 
To: 

Thursday, October 25, 2012 6:33 AM 
Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

Cc: Drakeford, Carolyn (PHMSA) 
Subjett: [RE]:RE: [RE]:Re: [RE]:Re: [RE]:RE: [FW]:RE: A inquire related to DOT Audit at NK-Korea 

Dear Mr. Charles Betts, 

Thank you very much for your letter. 

By the way, I have an additional question as follow: 

First of all, I would like to explain concretely our heat treatment process for the clearness of a lot size. 
Our heat treating furnace can heat-treat only two cylinders at a time due to the limit of furnace size. 
In order to heat-treat more than two cylinders the first 2 cylinders are heat-treated in the furnace and then 
following 2 cylinders on standby out of the furnace are continuously be entered into the furnace to be heat-treated 
~ontinuous furnace type using conve_y_gJ1. 
As a result, the heat treatment condition of the first 2 cylinders and the following 2 cylinders is "very similar" 
not the "1 00% same" each other.(I believe that the "same heat treatment condition" is possible in the batch 
fum~Q~-typ~ 
Therfore, could you please let us get your opinion about whether they could be 
considered or not as a lot (maximum 30) in that case? This is our key point of the question. 

Best regards, 

***************************************************** 

Hyun-Joon Ji, Assistant Manager (XI~ 2 Cll2.1) 
Quality Inspection Team (~H g~?:JN'El) 

NK CO., LTD I (~)~71101 
Direct: +82 (0)51 899 0112 I Fax. +82 (0)51 832 0135 

Mobile: +82 (0)1 0 8382 3533 

E-mail : hjji@nkcf.com 

***************************************************** 

..,_ Original Message------------------------------------------------­

From : <carolyn.drakeford@dot.gov> 

To : <hjji@nkcf.com> 

cc: 
Sent : 2012-10-24 11:53:22 PM 

Subject : RE: [RE] :Re: [RE] :Re: [RE] :RE: [FW] :RE: A inquire related to DOT Audit at NK-Korea 

Mr. Hyun-Joon Ji, 

On behalf of Mr. Charles Betts, Director Office of Pipeline Hazardous Materials Safety, Standards and Rulemaking Division 
attached is your response to your inquiry below. If you have any additional questions, please do hesitate to contact the 
Standards and Rulemaking Division at (202) 366-8553. 

Thank you, 

1 


