
u.s. Department 1200 New Jersey Avenue SE 
Washington. DC 20590of Transportation 

Pipeline and Hazardous 

Materials Safety 

Administration 


MAR 3 0 2012 
Mr. Tom Ziebell 
Sr. Hazmat Editor 
J. J. Keller & Associates, Inc. 

3003 Breezewood Lane 
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Ref. No.: 12-0055 

Dear Mr. Ziebell: 

This responds to your e-mail regarding identification number (ID) displays on portable tanks 
under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). In your follow-up 
e.-mail, you stated that the regulations do not appear to address transport vehicle or container 
marking requirements when they contain bulk packagings marked in accordance with 
§ 172.336(d). Specifically, you ask for clarification of the marking requirements for a portable 
tank that is labeled and marked in accordance with § 172.514(c) and § 172.336(d). 

The exceptions in § 172.336(d) and § 172.514(c) provide no relief from marking the transport 
vehicle. The transport vehicle must be marked in accordance with § 172.326(c) if the ID number 
markings required by § 1 72.302(a) are not visible. If you choose to use the package marking and 
labeling exceptions in § 172.336(d) and § 1 72.5l4(c). the transport vehicle must be marked in 
accordance with § 172.302(a). 

I hope this information is helpful. 

Sincerely, 

~::;;~ 
Ben Supko 
Acting Chief. Standards Development Branch 
Standards and Rulemaking Division 



Drakeford, Carolyn (PHMSA) 

From: Billings, Delmer (PHMSA) 

Sent: Thursday, February 16, 20121:47 PM 

To: Drakeford. Carolyn (PHMSA) 

Cc: Betts. Charles (PHMSA); Engrum, Helen (PHMSA) 

Subject: FW: 10 number display 


Carolyn, 


Please log this in for response and assign to Helen. 

Thanks. 


Del 


From: Ziebell, Thomas (Tom) J [mailto:TZiebell@jjkeller.com] 

Sent: Friday, February 10, 2012 4:05 PM 

To: Billings, Delmer (PHMSA) 

Cc: Betts, Charles (PHMSA) 

Subject: ID number display 


Hi Oel, 


I could not find an interpretation addressing the following. I hope you can provide an interpretation. 


When portable tanks are labeled and marked as allowed by 172.S14(c) and 172.336(d) and transported on a transport 

vehicle, what are the marking requirements for the transport vehicle? Are there marking requirements for the transport 

vehicle? Is the ID number required to be displayed on each end and each side of the vehicle? 


Paragraph 172.326(c)(1) says that if the portable tank 10 markings required by 172.302(a) [10 numbers on orange panels, 


placards, or white square-on-point] are not visible, a transport vehicle must be marked on each end and each side with 

the 10 number. However, the portable tanks marked as allowed by 172.336(d) would not be marked as specified by 

172.302(a). I could not find any regulation requiring a transport vehicle, transporting a portable tank marked in 

accordance with 172.336(d) or 172.301(a)(1), to be marked on each end and each side the 10 number. 


It appears that the transport vehicle would not be required to display the 10 number on each end and each side. Is this 

correct? This does not seem consistent with the intent of the regulations. 


Thanks for your help. 


Tom Ziebell 
Sr. Hazmat Editor 
tziebell@iikeller.com 
920-722-2848, ext. 2532 
J. J. Keller & Associates, Inc.® 
3003 Breezewood Lane 
P.O. Box 368 
Neenah.VVI54957-0368 
~keller.com 

Laws, regulations, and best practices change. The observations and comments drawn today may not apply to laws, regulations, or 
best practices as they may be in the future. J. J. Keller & Associates, Inc. cannot and does not assume responsibility for omissions, 
errors, or ambiguity contained in this response. Individuals needing legal or other professional advice should seek the assistance of a 
licensed professional in that field. 
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