
U.S. Department 
of Transportation 

Pipeline and Hazardous 
Materials Safety 
Administration 

APR 2 3 2012 

Mr. J. Chip Brackett 
Freehold Cartage, Inc. 
P.O. Box 5010 
Freehold, NJ 07728 

Reference No. 12-0033 

Dear Mr. Brackett: 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

This is in response to your electronic transmission requesting clarification of the Hazardous 
Materials Regulations (HMR; 49 CFR, 171-180) applicable to placarding. Specifically, you 
request that the polychlorinated biphenyl (PCB) mar~ as required by 40 CFR be authorized 
to be displayed on a white square-on-point placard. In your letter, you state that authorizing 
the PCB mark on a white square-on-point placard would allow transporters to display the 
mark in a uniform manner and would also benefit emergency response personnel by 
enabling a quick identification of the material. 

To request revisions to the HMR requirements, you must submit your request for a 
rulemaking change in accordance with§§ 106.95 106.100 and 106.105. Once submitted, 
your request will be evaluated for merit to address in an upcoming rulemaking. 

I hope this information is helpful. Please contact this office should you have additional 
questions. 

Sincerely, 

T. Glenn Foster 
Chief, Regulatory Review and Reinvention Branch 
Standards and Rulemaking Division 



Request for Formal Interpretation 

Office of Hazardous Materials Standards, Pipeline and 

Hazardous Materials Safety Administration, 

Attn: PHH-10, 

U.S. Department of Transportation, 

East Building, 1200 New Jersey Avenue, SE., 

Washington, DC 20590-0001. 

01/09/12 

Please accept this letter as a formal request for interpretation of 49 CFR 172.502 permissive 
placarding. 

The PCB mark {POLYCHLORINATED BIPHENYLS) which is required to be displayed on all 
containers transporting certain levels of PCBs by 40 CFR 761.40b, requires the Mark to be 
placed on each side and each end of each unit transporting these materials. This is the same as 
Hazardous Materials class 1-9 and the wording permitted in 172.502. These materials are 
shown in the hazardous materials table 172.101 as Class 9, UN 2315, and Appendix A with a 1 
lb. RQ and in Appendix B. 

All Hazardous Waste Transporters must display the mark when transporting PCBs, this request 
to allow the mark to displayed on a white square on point placard would allow all transporters 
to be able to display the mark in a uniform manner. This would also be a benefit to Emergency 
Responders as it would allow them to quickly identify a transport vehicle that had these 
hazardous materials on board. 

J. Chip Brackett 508-942-3233 

Freehold Cartage, Inc. 

P.O. Box 5010 

Freehold, NJ 07728 

chipbrackett@msn.com 



PCB Marks- 40 CFR 761.40b 

(b) As of October 1, 1978, each transport vehicle loaded with PCB Containers that contain more 
than 45 kg (99.4 lbs.) of liquid PCBs at concentrations of ~50 ppm or with one or more PCB 
Transformers shall be marked on each end and each side with the ML mark as described in 
§761.45(a). 

e-CFR Data is current as of September 15, 2011 

Title 40: Protection of Environment 

PART 761-POLYCHLORINATED BIPHENYLS (PCBs) MANUFACTURING, PROCESSING, 
DISTRIBUTION IN COMMERCE, AND USE PROHIBITIONS 

Subpart C-Marking of PCBs and PCB Items 

§ 761.45 Marking formats. 

The following formats shall be used for marking: 

(a) Large PCB Mark-M L. Mark, ML shall be as shown in Figure 1, letters and striping on a white 
or yellow background and shall be sufficiently durable to equal or exceed the life (including 
storage for disposal) of the PCB Article, PCB Equipment, or PCB Container. The size of the mark 
shall be at least 15.25 em (6 inches) on each side. If the PCB Article or PCB Equipment is too 
small to accommodate this size, the mark may be reduced in size proportionately down to a 
minimum of 5 em (2 inches) on each side. 

(b) Small PCB Mark-M s. Mark Ms shall be as shown in Figure 2, letters and striping on a white 
or yellow background, and shall be sufficiently durable to equal or exceed the life (including 
storage for disposal) of the PCB Article, PCB Equipment, or PCB Container. The mark shall be a 
rectangle 2.5 by 5 em (1 inch by 2 inches). If the PCB Article or PCB Equipment is too small to 
accommodate this size, the mark may be reduced in size proportionately down to a minimum 
of 1 by 2 em (.4 by .8 inches). 

[44 FR 31542, May 31, 1979. Redesignated at 47 FR 19527, May 6, 1982] 
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