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of Transportation 
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Materials Safety 
Administration 

Ms. Angie Williams 
Vice-President 
Strike First Corporation 
85 Hudson Road 
Stow, Massachusetts 0 1775 

1200 New Jersey Avenue, SE 
Washington, D.C. 20590 

Ref. No.: 07-0 139 

Dear Ms. Williams: 

This is in response to your June 28,2007 letter and subsequent e-mail correspondence from 
your Chief Operations Officer regarding the fire extinguisher requirements in 5 173.309(a) of 
the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 17 1-1 80). 

You reference our May 8,2007 response (Ref. # 07-0070) to Edward 0' Brien, of Fire 
Protection Certification, in which we stated your company's fire extinguisher submitted to us 
for review does not conform to the provisions in 5 173.309(a) and, when charged, may not be 
offered for transportation in commerce. We also stated the non-DOT specification fire 
extinguisher does not display the marking "MEETS DOT REQUIREMENTS" which is a 
certification that the fire extinguisher was manufactured in full conformance with the 
prescribed requirements. 

In your letter you acknowledged that your company's fire extinguishers did not contain the 
certification marking. However, you stated that you are providing a label containing the 
certification marking to your clients for application to the fire extinguishers. Further, we were 
informed by Mr. Randal Joyner, Chief Operations Officer with your company, that the fire 
extinguishers will be full compliance with all requirements in 4 173.309(a) upon applying the 
certification marking. Based on this additional information, we agree that your company's fire 
extinguishers would be in full compliance with 5 173.309(a) after affixing the "MEETS DOT 
REQUIREMENTS" marking and, therefore, may be offered for transportation in commerce. 

I hope this information is helpful. If you have further questions, please do not hesitate to 
contact this office. 

Hattie L. Mitchell 
Chief, Regulatory Review and Reinvention 
Office of Hazardous Materials Standards 

cc: Mr. Edward O'Brien 



June 28,2007 

Hydro-Test Ihroducts, hc .  
85 Hudson Road 
Stow, Massachusetts 01775 
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RE: May 8,2007 - LETI'F,R OF INTERPRETATION CONCERNING THE 
TRANSPORTATION AND FILLING OF STRIKE FIRST FIRE 
EXTINGUISaERS 

Dear Sirhladam: 

It has come to out attention that yau posted on your website a letter dated May 8,2007 
from the US Department of Transportation to E d m d  O'Brien of Fire Protection 
certification, stating that our f ie extinguishers do not c o n f m  to the provision in 49 
CFR Sec. 173,309. We have been made aware by the Department of Transportation that 
although none ofpur 2.5 lb., 51b., or 101b. ABC fire extinguishers exceeds 241 psi, we 
are required to pl& a sticker on each cylinder that states, "'Meets DOT Requirements." 

For the record, we have addressed this situation and all of our fire extinguishers will now 
have that sticker applied and we will provide stickers to our distributors to apply to fie 
extinguishers in the field Based on our conversations with DOT, this action is sufficient 
to address the situation. 

This action now makes the information contained in your posted letter of May 8,2007 on 
yaw website, as referenced above, both inaccurate and obsolete. In the interest of 
providing your readership with the most accurate and current information available, we 
respectfully request that you either kindly remove that letter from your website, post this 
letter in addition tithat letter or at the very least, add an Editor's Note stating that Strike 
First Corporation of America is now in complete compliance with the Department of 
Transportation regulation 49 CFR Sec. 173.309. 

Thank you for your immediate attention. 

Angie Williams 
Vice-President 
Strike First Corporation of America 

Cc: Mr. Edward O'Brien, Presidmt, Fixe Ptotection Certification 
Ms. Hattie L. Mitchell, Chief, Regulatory Review and Reinvention, DOT 


