
 

PI-81-0104 
 
April 24, 1981 
 
Mr. Nathan P. Hoffman 
Woody, Gumm & Hoffman,P.C. 
1208 E. Mockingbird Lane 
P.O. Box 4526 
Victoria, Texas 77901 
 
Dear Mr. Hoffman: 
 
In regard to your request for interpretative information concerning 49 CFR 192.615, information of this type 
was published in the Federal Register as part of the final rule document (amdt. 192-24, 41 FR 13586, March 
31, 1976) and as part of the notice of proposed rulemaking (Notice 75-1, 40 FR 13317, March 26, 1975).  
Copies of these documents are enclosed. 
 
Also, the public file on this rulemaking, Docket No. OPS-32, is available for viewing in Room 8426, Nassif 
Building, 400 7th Street, S.W., Washington, D.C. 20590, Monday - Friday, 8:30 a.m. – 5:00 p.m. 
 
The emergency plans required by 49 CFR 192.615 are enforceable only against pipeline operators.  While it is 
desirable that public officials cooperate with operators as indicated by §192.615, they are not required by law 
to do so. 
 
Sincerely, 
SIGNED 
Melvin A. Judah 
Acting Associate Director for 
Pipeline Safety Regulations 
Materials Transportation Bureau 



 

Woody, Gumm & Hoffman,P.C. 
1208 E. Mockingbird Lane 
P.O. Box 4526 
Victoria, Texas 77901 
 
March 20, 1981 
 
Director, Office of Pipeline Safety 
Department of Transportation  
400 7th Street S. W. 
Washington, D. C. 20590 

Dear Sir: 

I am writing in regard to minimum federal safety standards for gas lines relating to transportation of 
natural gas by pipeline as contained in Part 192, Title 49, Code of Federal Regulations. 

My particular interest revolves around Section 192.615 entitled "Emergency Plans". 

Please send me any interpretive information that you may have on this section, including legal 
opinions, agency memos, pamphlets or other commentaries to date. If you do not have this information 
please let me know where I could locate same. 

Additionally, I need to know if public officials are required by law or regulation to participate or make 
time available for safety and emergency plans outlined in this section. If they are required could you please 
send me a copy of the appropriate law or regulation. 

Very truly yours, 
Nathan P. Hoffman 


