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March 31, 1992

Mr. Edman R. Zink
President
Lissie Corporation
428-D Petroleum Center
900 NE Loop 410
San Antonio, TX  78209

Dear Mr. Zink:

This is in response to your letter of March 17, 1992, to Mr. Richard L. Rippert, Alcohol and Drug
Program Manager for the Office of Pipeline Safety, Research and Special Programs Administration
(RSPA), requesting guidance on whether functions your corporation performs would subject your
employees to the drug testing provisions under Part 199.

The RSPA drug testing regulations are applicable to employees who perform on a pipeline or an LNG
facility an operation, maintenance, or emergency-response function that is regulated by 49 CFR Parts
192, 193, or 195.  As set forth in 49 CFR 192.1, Part 192 does not apply to the onshore gathering of
gas outside of the following areas:

a. An area within the limits of any incorporated of unincorporated city, town, or village.

b. Any designated residential or commercial area such as a subdivision, business or
shopping center, or community development.

If your gathering line system is not in any of the areas set forth above, your gathering line system is not
subject to Part 192 or the drug testing regulations in Part 199.

Thank you for your inquiry.  Please let me know if you need any more information about our drug
testing requirements.

Sincerely,

Cesar De Leon
Director Regulatory Programs
Office of Pipeline Safety


