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Mr. Harry E. Neel
Chairman
Texas Gas Association
P.O. Box 4300
Lago Vista, Texas  78645-0001

Dear Mr. Neel:

You have asked our opinion whether the Texas Railroad Commission is correct in its
interpretation that the inspection and testing requirements of §192.739 apply to a pressure
regulator designed in accordance with §192.197 that supplies gas to a master meter system.

For such a regulator to be subject to §192.739, it would have to come within the meaning of
"pressure limiting station" or "pressure regulating station."  These two terms are not defined in
Part 192.  However, they are defined in two widely accepted Industry documents, the ANSI
B31.8 Code  and the ASME Guide for Gas Transmission and Distribution Piping Systems.  Under
these industry definitions of a "pressure regulating station," it is clear that any regulator serving a
downstream main is a pressure regulating station.  While the drafters of the industry definition
may not have had in mind regulators that serve mains in master meter systems, such regulators do
meet the terms of the definition.  Also, they function similarly to other regulators that are
generally recognized to come under the definition.  Thus, we support the Texas Railroad
Commission's position that §192.739 applies to pressure regulator when they are used to supply
gas to master meter systems.

We will initiate a rulemaking proceeding next year to specify more clearly the situations in which
regulators are subject to the inspection and testing requirements of §192.739.  We will welcome
your participation in that proceeding.

Sincerely,

Richard L. Beam
Director
Office of Pipeline Safety


