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Mr. Dale W Johansen
Missouri Public Service Commission
P.O. Box 360
Jefferson City, Missouri  65102

Dear Mr. Johansen:

The enclosed interpretation has been issued in response to your letter of February 17, 1982.

Sincerely,

/signed/

Melvin A. Judah
Acting Associate Director for
Pipeline Safety Regulation
Materials Transportation Bureau

Enclosure
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No. 82-2
Date: March 11, 1982

DEPARTMENT OF TRANSPORTATION

RESEARCH AND SPECIAL PROGRAMS ADMINISTRATION

MATERIALS TRANSPORTATION BUREAU

_________________________________________________________________ PIPELINE
SAFETY REGULATORY INTERPRETATION
_________________________________________________________________ NOTE:

A pipeline safety regulatory interpretation applies a particular rule to
a particular set of facts and circumstances, and, as such, may ne relied
upon only by those persons to whom the interpretation is specifically
addressed.

SECTION: 192.237(A) & 192.245(B)

SUBJECT: Preheating Welds to be Repaired

QUESTION: May carbon content of the base metal, or more specifically, carbon content as
described in §192.237(a) be considered in determining the defective welds that
must be preheated prior to repair under §192.245(b)?

INTERPRETATION: It is clear from the plain meaning of §192.245(b) that each weld segment to
be repaired must be preheated.  This standard contains no exception
in regard to the carbon content in §192.237 pertain to preheating
the new welding, not repair welding.

Melvin A. Judah
Acting Associate Director
for Pipeline Safety Regulation
Materials Transportation Bureau



DB
C:\WP51\INTERPRT\192\245\82-03-11

3

Melvin A. Judah
Acting Associate Director
Pipeline Safety Regulation
MTB/RSPA/DOT
400 7th Street, S.W.
Washington, D. C.  20590

Dear Mr. Judah:

It is requested interpretations be made on the following points of concern in Title 49 CFR, Part
192.

Question #1: Are all defective welds to be repaired by the procedures described in 192.245(b)
required to be preheated prior to the repair procedure regardless of the
carbon content of the base metal?

Question #2: Are only those metals with a carbon content as described in 192.237(a) required to
be preheated under the requirements of 192.245(b)?

I will certainly appreciate the most expeditious treatment you can offer in answering these
questions.  Should you have questions concerning this request please feel free to contact me at
314/751-3456

Sincerely,

Dale W. Johansen, Assistant Director
Gas Department - Engineering Section


