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    October 23, 1975

Mr. Philip G. Alter
Customer Services
Washington Gas Light Company
1100 "H" Street, N.W.
Washington, D.C.  20005

Dear Mr. Alter:

This responds to your letter of October 16, 1975, to Mr. Joseph C. Caldwell, in which you ask
whether 49 CFR 192.361(f) would be violated if a customer constructs a building over an existing
service line and the line is not protected as required by that Section.

Section 192.361(f) is a construction standard which applies at the time a service line is installed
under a building.  If, through no action of the pipeline operator, a building is subsequently
constructed over the pipeline, the requirements of Section 192.361 need not be met.

However, construction of a building over the pipeline may result in a change in the class location
of the pipeline or the pipeline's being generally unsafe.  In that event, the operator must take
remedial action required by Sections 192.611, 192.613, or 192.703, as appropriate.

We trust this satisfactorily answers your inquiry.

  Sincerely,

  Cesar DeLeon
  Acting Director
  Office of Pipeline
  Safety Operations


