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October 17, 1972

Mr. R. D. Hodges
Pan American Engineers
2708 N. Acadian Thru. W.
Baton Rouge, Louisiana  70805

Dear Mr. Hodges:

This is in response to your letter of September 27, 1972, addressed to Mr. Taylor of our Houston
office.  With regard to natural gas system, you ask whether testing (in the form of leakage
surveys) is required by the regulations for service lines going from the mains to the gas meter.

Section 192.723 of Part 192, Transportation of Natural and Other Gas by Pipeline: Minimum
Federal Safety Standards, (49 CFR Section 192.723), requires that each operator of a distribution
system shall provide for periodic leakage surveys.  Since distribution lines are integral parts of a
distribution system, such lines would be subject to the leak survey requirements of Section
192.723.  Section 192.3, in turn, defines service line as a distribution line that transports gas from
a common source of supply to a customer meter set assembly.  Therefore, service lines from
mains to the gas meters are required to be included in the periodic leakage surveys in accordance
with the provisions of Section 192.723.

I trust this provides the clarification you need.  If you have further questions, we will be pleased
to respond.

Sincerely,

/signed/

Joseph C. Caldwell
Director
Office of Pipeline Safety


