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U.S. Department 400 Seventh Street, S.W.
of Transportation Washington, D.C. 20580

Pipeline and
Hazardous Materials Safety
Administration

MWAR 18 2k
Mr. Mike Pitts ' Ref. No. 04-0206
Vice President/Sales
Mississippi Tank Company
P.O. Drawer 1391
Hattiesburg, MS 39403-1391

Dear Mr. Pitts:

This responds to your letter to Mr. Danny Shelton, Federal Motor Carrier Safety Administration,
concerning requirements in the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180)
applicable to the marking of MC 331 cargo tanks marked or certified after October 1, 2004.
Specifically, you ask if the requirements concerning metal name plates and specification plates
apply to the cargo tank or to the cargo tank motor vehicle (CTMV). I apologize for the delay in
responding and any inconvenience it may have caused.

In accordance with § 178.337-17, an MC331 cargo tank certified after October 1, 2004, must
have a metal name plate (also referred to as an ASME plate) permanently attached to the cargo
tank. In addition, an MC331cargo tank motor vehicle certified after October 1, 2004, must have
a specification plate that includes the information specified in § 178.337-17(c). You are correct
that, as currently written, § 178.337-17 is not clear as to these requirements. We will clarify the
name plate and specification plate requirements in a future rulemaking.

You also asked if the HMR require the cargo tank assembler’s CT number to be included on the
specification plate. Currently, the CT number is not required to be shown on the specification
plate. ’

I hope this satisfies your inquiry. If you have further questions, please do not hesitate to contact
this office.

Sincerely;
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From: Mike Pitts [mailto:mpitts@mstank.com] Webb
Sent: Wednesday, September 08, 2004 7:28 PM X g /7
To: Shelton, Danny / .337
Subject: 49 CFR part 178.337-17 '
Mmé'@:

September 8, 2004 ﬂ4 ’az, 0&

Danny Shelton

FMCSA/DOT

Hello Danny,

To confirm what I talked to you about this afternoon, I would
appreciate it if you could help with an interpretation of the new
requirements of part 178.337-17 of the 49 CFR that become mandatory
after October 1, 2004. The specific issue is the wording in paragraph
(a) where you refer to the marking requirements of a "cargo tank".
Since you refer to the requirements pertaining to both the nameplate
and the specification plate, it would appear that the intent is that
the term cargo tank is in fact referring to the CTMV, as the
requirement for a specification plate is only for a CTMV. Up to this
point, it has been my opinion that you were referring to the CTMV but
due to the fact that some tank manufacturers are still shipping tanks
with nameplates that do not comply with the new requirements, I assume
that they are interpreting that the term cargo tank means only the tank
itself. TI see problems with this interpretation because most of the
tanks that have been shipped in since the beginning of this month will
be completed after October 1, meaning that the new requirements of part
178.337-17 would be mandatory as concerns the actual marking but the
assembler would have a tank that already had the "old type" name plate.
Whereas I don't expect this to be a problem with tanks built by my
company, I see a potential for many problems with tanks built by others
that have the old type name plate on them.

If RSPA advises that CTMV 's with tanks built and date stamped prior to
the deadline using old style name plates, but with CTMV certification
dates after the deadline, will comply with the new regulations, then
there will be no problem. However, if CTMV's certified after October
1, 2004 must have name plates that comply with the new requirements,
then we need to know this before we get a lot of CTMV's in use that
don't comply with the new regulations. I trust I have stated my
concern clearly enough.



One final question is about the specification plate. Was there
originally an intention to have the assembler's CT number shown on the
specification plate? It would seem that if you wanted the CT number
shown on all paperwork, it would have been appropriate to put it on the
specification plate as well. 1If it was shown, an enforcement officer
could record the number during routine inspections and use it as a tool
to determine if the person who performed the assembly and attached the
specification plate was registered with DOT to perform all that is
required of them for such activity. The absence of a CT number would
also signal a possible violation as pertains to the mounting of the
cargo tank of the assembly. What are your thoughts on this?

I appreciate your time on the phone today, especially the considering
that you stayed with me until after 5:15 PM. I would also appreciate
some type of early response to this email and an official
interpretation from RSPA as soon as possible. 2t this point I have not
"stirred the pot" on this but feel I need to start talking so some
people about this the first of next week. I will on vacation the rest
of this week but you are welcome to call me on my cell phone if you
want to.

Best regards,

Mike Pitts

Vice President/Sales

Mississippi Tank Company

P.O. Drawer 1391

Hattiesburg, MS 39403-1391

Phones: Office 601-264-1800 Ext. 233, Cell 601-297-2323
FAX: 601-264-0769

EMAIL: mpitts@mstank.com <mailto:mpitts@mstank.com>

Website: www.mstank.com




