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Mr. Edward F. Vinson Ref. No.: 03-0206
Chemplex L.C.

P.O. Box 1071

Snyder, TX 79550

This responds to your letter dated August 12, 2003, regarding marking requirements under the
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) for Intermediate Bulk Containers
{IBCs) containing a variety of hazardous materials. ‘

An IBC must be marked with an identification number as specified in §§ 172.302, 172.331 and

172.332. The identification number marking on an IBC must have a width of at least 4.0 mm (0.16
inch) and, with a capacity of less than 3,785 L (1,000 gallons), a height of at least 25 mm (one inch).

An identification number marking for an IBC with a capacity of more than 3,785 L (1,000 gallons) must
be at least 50 mm (2.0 inches) in height. The options for display of an identification number marking are
prescribed in §172.332. Thus, an identification number may be displayed on an orange panel, a

placard, or a white square-on-point configuration. For an IBC contained in or on a transport vehicle or
freight container, if the identification number marking on the IBC is not visible, the transport vehicle or
freight container must be marked as required by §172.332.

In addition, an IBC is subject to the placarding requirements of Subpart F of Part 172. As specified in
§172.514(c)(4), an IBC may be placarded on two opposing sides or, alternatively, may be labeled
instead of placarded in accordance with Subpart E of Part 172.

I hope this satisfies your inquirjr. If we can be of further assistance, please contact us.

Sincerely,

f‘l‘%//ﬂ'/) 128 )g i g/

Susan Gorsky
Senior Transportation Regulations Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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Chemplex, L.C. *P.0. Box 1071 * 506 CR 13 Sny er, TX 79550 *
# 325-573-7298 phone * 325-573-3340 fax*
* E-mail: bheaton@chemplexlc.com *

or * 3101 Laird Hill Rd Hwy 42 South * Kilgore, TX 75662 *

* 903- 986-1119 phone * 903- 983-6675 fax *

*P.0O, Box 572 * 1586 East Hwy 180 * Breckenridge, TX 76424*
* 254-559-9030 phone * 254-559-9474 fax*

12 Ausvst 2002
Office of Hazardous Materials Standards
Roomn 8422
NASSIF Building
400 7™ Street SW
Washington, DC 20590

Dear Sir/Madam:

Our company manufactures and transports a variety of hazardous materials in
Intermediate Bulk Containers (IBC’s). Two of our drivers have recently been told
completely opposite things regarding marking these by law enforcement
personnel, so | am writing you for an authoritative opinion on the subject.

49 CFR 172.302 indicates that IBC’s should be marked with identification
numbers at least one inch in height. 172.331 and 172.332 appear to say that
IBC’s must carry either placards or orange panels with 3.9 inch numbers. But
172.514 ¢ seems to exempt IBC’s from any placard if they are “labeled...in
accordance with Subpart E:” that is, with 3.9 inch square-on-point labels.

We are currently using the 3.9 inch labels on each IBC and placarding the
transport vehicle, with identification numbers on the placards. Should we also be
marking each IBC with.identification numbers? If so, do the numbers need to be
3.9 inches tall, despite-172.302? And may we continue to use labels, but use the
orange panels for the identification numbers?

We want to, and try hard to, be in compliance with Hazmat regulations, and
would very much appreciate some clarification from your office of what we should
do to accomplish that. Thank you.

Sincerely

EdwardF Vinson ~ ~ v




