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Sharp Microelectronics Technology, Inc. '
5700 NW Pacific Rim Blvd.

Camas, Washington 98607

Dear Ms. Grant:

This is in response to your December 22, 1998, letter
concerning the training requirements for materials shipped
under the small quantity exceptions in § 173.4 of the
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171 - 180).

Materials which meet the requirements of § 173.4 are not
subject to any other requirements of the HMR. Therefore,
persons who ship hazardous materials under the provisions of

- § 173.4 are not subject to the formal training requirements of
Subpart H in Part 172. A person who offers small quantity
shipments under § 173.4 is still responsible for properly
classifying and naming the material as well as correctly
determining i1f the material may be shipped as a small

_quantity.

I hope this satisfies your request.

~Sincerely,

€ b0

omas G. Allan .
_Transportatlon Regulations Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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SHARP MICROELECTRONICS TECHNOLOGY, |Nc.. . l 7 6 . l'l'

5700 NW Pacific Rim Boulevard
Camas, Washington 98607

Telephone (360) 834-8700
Facsimile (360) 834-8611

Edward Mazzullo
Director O HM.S.

400 7™ St.

Washington, D.C. 20590

~ December 22, 1998
Re:  Request for Interpretation regarding CFR 49 Sec.173.4.
Dear Director Mazzullo,

At our facility, on occasion we have a need for one of our chemists to transport small quantities
(approx:mate}y 1-3 mls.) of hazardous materials to another local laboratory for analysis, The
materials in question meet the quantities and hazard classes allowed by the “small quantities
exception” in section 173.4, therefore we plan to transport these materials according to the
requirements as such. :

Although the employee responsible for transportmg the sample materials has a P.H. D. in chemistry,
and is knowledgeable of DOT regulations, a question has arisen as to whether or not the chemist
transporting the samples would be considered a “Hazmat Employee” as defined in section 171.8, and
therefore subject to the DOT training requirements specnﬁed in section 172.704. Since the chemical
samples fall within the “small quantities exception”, it is our interpretation that these materials are
“not subject to any other requirements of this subchapter” which would include “tfaining”, as
described under section 172.704. ' '

I have contacted the DOT hotime regarding this matter, however I do not feei that a definitive
conclusion on interpretation was reached. Therefore, in order to ensure compliance we are
requesting a ruling as to whether or not this employee would be required to receive DOT training as
defined in section 172.704 .

Your response to this request would be greatly appreciated. If you have any questions or require
further information please contact me at (360)817-8407.
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