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of Transportation Washington, D.C. 20530
Researchand’

Special Programs
Administration

JuL 2 199

Mr. Mark Hughes : Ref. No. 98-028¢
Pclar Service Centers
120 Cedar Springs Road
Spartansburg, SC 29302

Dear Mr. Hughes:

This is in response to your letter dated September 21, 1998,
and further clarifies our letter of September 4, 1998,
regarding a suitable corrosion allowance for sulfuric acid in
MC 307 cargo tanks under the Hazardous Materials Regulations
(HMR; 49 CFR Parts 171~180). Specifically, you asked whether
a certain unlined 316 SS MC 307 cargo tank approved for
sulfuric acid in all concentrations meets the allowance
specified in special provision B84 (§ 172.102).

Special provision B84 applies only to sulfuric acid in
concentrations up to 65,25% and does not apply to
concentrations greater than 65.25%. The requirements for non-
metallic lining or a suitable corrosion allowance as stated in
special provision B84 do not apply to sulfuric acid in
concentrations above 65.25% :

In reference to the September 4, 1998 letter we sent you, we
gsumed that-the original’ design minimum thickness was not
~greater.than 3/16". The cargo tank designer’s calculated

sminimumisthickness, and the designer’.s corrosion allowance
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should be used to determine whether or not the remaining
corrosion allowance is.suitable.
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I hope this satisfiesgyour?request.~

Sincerely, T .

Delmer F. Billings
Chief, Standards Development
Office of Hazardous Materials Standards
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