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Mr. Roy J. Tarr Ref. No. 98-0214
President

Grace Tarr Corporation 3
164B Berkley Road
Clarksboro, NJ 08020

Dear Mr. Tarr:

This is in response to your letter dated July 30, 1998, concerning any Department of
Transportation (DOT) regulations that would affect the sale of used specification cargo tanks. I
have paraphrased your questions and answered them in the order posed in your letter.

Q1. Are there any regulations regarding the sale of used DOT specification cargo tanks?

Al.  Section 180.417(d) of the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-
180) requires each carrier offering a DOT specification cargo tank for sale to make
available to the purchaser the most recent copies of the reports identified in that section.

Q2. Can a DOT specification cargo tank be sold “as is” from any location?

A2.  There are no restrictions on the sale of a cargo tank. However, if there are any

specification shortages, they must be identified to the purchaser. See § 171.2. This
agency has no jurisdiction over where a cargo tank is sold.



Q3.  Can a cargo tank be bought with the proper identification and all inspection done by a
certified cargo tank repair shop and sold as a DOT specification cargo tank?

A3.  The answer is yes, provided the cargo tank conforms to the applicable DOT specification.
See §§ 171.2 and 180.3.

I hope this satisfies your request.

Sincerely,

Hattie L. Mitchell, Chief
Regulatory Review and Reinvention
Office of Hazardous Materials Standards




GRACE TARR CORP, —
1648 BERKLEY ROAD (240 ML

CLARKSBORO, NJ 08020

PHONE: 609-224-0322 FAX: 609-224-0299

July 30, 1998

Edward T. Mazzullo - DHM- 10 .

USDOT/ RSPA /%”/f n E.
407 Street Southwest, Room 8100 - :
Washington, DC 20590-000]

Per our conversation today, abouf the Sale of used spec. tank railers. 1 have a Sfew
questions, which we would like your response to.  Please answer as soon as
possible by faxing me at 609-224-0299."

1. Is there any DOT regiitations toward the sale of
used spec. tank trailers?

2. Canatrailer be sold “As is, where is™?
3. Can a trailer be boyght with the proper identification
and all inspéction dopre by a Code / CT Shop and sold

as a spec. ratler? ;-

Thank you very muich for your time and jc'jooperalion in this matter.

. Koy J. Tarr
President
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