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US.Department 400 Sevenlh-Street, SW.
of Transportation

Washington, 0.C. 20580
Research and
Special Programs
Administration

JUL 1T 1998

Mr. Paul B. Hartman Ref. No. 98-0137
East Coast Regulatory Compliance/
Safety Manager
Stericycle
369 Park East Drive
Woonsocket, Rhode Island 02895

Dear Mr. Hartman:

This is in response to your letter of June 15, 1998, regarding
general marking requirements for non-bulk packages under the
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180).
Editorial revisions under HM-206 were published in the Federal
Register on April 1, 1998, (63 FR 16070). Specifically you ask

what the meaning of “other material, hazardous or otherwise” is
as stated in § 172.301(a) (3) {(iv).

r

The intention behind the term “other material, hazardous or

otherwise” is that it.is any other material transported as a
commodity in commerce.

I hope this answers your questions. If we can be of further
assistance, please do not hesitate to contact us.

Sincerely,

Lo 7P

Edward T. Mazzull
Director, Office of Hazardous
Materials Standards



257 Congdon Road
Voluntown, CT 06384

United States Department of Transportation 15 Jun 98
ATTN: Edward T. Mazzullo,

Director, Office of Hazardous Materials Standards

Rescarch & Special Programs Administration W

400 Seventh Street, SW

Washington, D.C. 20590-0001 é] eorgl

RE: HM 206, CER 49, 172,301 e © 172.30¢

Dear Mr, Mazzullo,

Request a guidance document regarding 172.301 “General Marking Requirements for Non-Bulk

Packages”, Section A, (3}, (iv), “The transport vehicle or freight container contains no other material,
hazardous or otherwise”. ..

What does “no other material” mean according to RSPA?

Thank you in advance for your timely attention to this matter.

incerely,

N

Paul B. Hartman



